Legitimationskort (unge) og pensionistbevis

Her kan du læse, hvordan du kan bestille et ID kort, der kan bruges, når du skal dokumentere din alder. Du kan også finde oplysninger om pensionistbevis.

Bemærk prisen for et legitimationskort er 150,00 kroner inklusiv foto. Du skal møde op i Borgerservice for at bestille kortet. I Herning Kommune producerer vi kortet, mens du venter.

Et pensionistbevis koster ikke noget. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge pensionistbeviset eller pensionsmeddelelsen til at købe DSB's 65-billetter.

Du kan i selvbetjeningsboksen bestille tid og springe eventuel kø over. Er I flere der følges ad, behøver I kun bestille en tid. 

Det vil snart blive muligt at få et legitimationskort, hvis du er 15 år eller derover. Det kræver, at du har en folkeregisteradresse i Danmark.

Du kan bruge legitimationskortet, når du skal bevise, hvem du er, eller hvor gammel du er. Det kan fx bruges, hvis du skal åbne en bankkonto eller købe en mobiltelefon.

Legitimationskortet er relevant for dig, hvis du ikke har kørekort eller pas.

Legitimationskortet giver ikke ret til at opholde sig i Danmark eller til at arbejde i Danmark. Du kan heller ikke bruge legitimationskortet, når du skal til lægen. Så skal du i stedet medbringe dit sundhedskort.

Reglerne om det tidligere alkoholkort blev ophævet den 1. juli 2017. Det betyder, at du fra den dato ikke længere kan få et nyt alkoholkort.

Du kan stadig bruge dit gamle alkoholkort / id-kort, så længe det er gyldigt.

Indhold hentet fra borger.dk

Hvis du har brug for legitimation for, at du er pensionist, kan du i mange tilfælde bruge din seneste pensionsmeddelelse.

Pensionistbevis

Nogle kommuner tilbyder også et såkaldt pensionistbevis. Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du i de kommuner få pensionsbeviset i borgerservice. Der er ikke noget billede på pensionistbeviset. Beviset kan du bruge til at få pensionistrabat på fx museer, forlystelsesparker osv.

DSB legitimationskort

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge pensionistbeviset eller pensionsmeddelelsen til at købe DSB's 65-billetter. Hvis du er under 65 og pensionist, skal du derfor have et DSB legitimationskort for at købe DSB's billigere 65-billetter. DSB legitimationskort kan du få gratis på en DSB station, hvis du medbringer en pensionsmeddelelse, der ikke må være mere end et år gammel, samt et pasfoto.

Indhold hentet fra borger.dk

Kontaktinfo

Borgerservice
Torvet 5 - indgang B
7400 Herning
Åbningstider  

Tlf.: 96282400
Fax: 96282440
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail