Nyt om borger

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om borger.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Tag bussen til Melodi Grand Prix 2017 i BOXEN 25. februar

20. februar 2017 - Transport til Melodi Grand Prix 2017 i BOXEN ved MCH Messecenter Herning 25. februar.

Bybusserne ændrer midlertidig rute i Herning midtby

26. januar 2017 - Søndag 29. januar er bybusserne på plads på den nye station. Fra denne dato og cirka 6 uger frem kører bybusserne på andre ruter. Læs mere om hvor bybusserne kører og stopper i perioden.

Med den flotte, nyrenoverede stationsbygning har Herning også fået en ny, funktionel busplads. Derfor vil du fra søndag den 29. januar finde bussene på den nye plads foran stationen, hvor alle bybusser fremover får endestation.

Samtidigt vil bybusserne samt ruterne 101, 102 og 103 fra den 29. januar og cirka 6 uger frem køre ad ændrede ruter i midtbyen. Det gør de på grund af arbejdet med at renovere Sølvgade.

I de 6 uger stopper busserne ikke på Kousgårds Plads. I stedet kan du tage en nyindsat shuttlebus, som stopper i nærheden af de nedlagte stoppesteder - den kører hvert 20. minut.

Bruger du bus 1A og B, kan du skifte på Herning Station eller stå af ved stoppestedet Rolighedsvej, gå til Møllegade ved sygehuset og stå på 1A og B her.

Få detaljeret info om alle omlægninger på midttraffik.dk.

Udbud af storparcel, Løvbakkevej/Gullestrupvej

04. januar 2017 - Udbud af storparcel, beliggende Løvbakkevej/Gullestrupvej, Herning.

Herning Kommune sender nu et areal ved Løvbakkevej/Gullestrupvej, Herning i udbud. 

Grundarealet, der er omfattet af lokalplan 15.C2.2, vedtaget af Herning Byråd den 17. maj 16, sælges som byggefelter dels til boligbyggeri og dels til centerbyggeri.

Ejendommen udbydes til en vejledende pris på 175 kr. pr. m2. Prisen er incl. moms. En byder må således frit afgive et fast bud, som både kan være over og under den vejledende pris. 

Salget deles op således, at der kan bydes på delområde I, der må anvendes til centerformål og således der kan bydes på delområde II, der må anvendes til boligformål i form af tæt-lav og åben-lav bebyggelse. Delområde I er på ca. 3.700 m2 og delområde II er på ca. 19.000 m2.

Køber overtager arealet som det er og forefindes med de på grunden værende faste indretninger, træer og beplantninger m.m.

Du kan få sendt udbudsmaterialet, herunder tilbudsskema, ved at henvende dig til Clausen-erhverv.dk, tlf. 30 56 56 06.

Hvis du vil give et bud på arealet eller en af delområderne, skal speciel blanket udfyldes og afleveres i lukket kuvert til Clausen-erhverv.dk, Klokkevænget 34, 7400 Herning, senest tirsdag den 31. januar 2017.

Efter lov om offentlige udbud er kommunen ikke forpligtet til at sælge grunden til den udbudte pris, ligesom kommunen kan forkaste alle indkomne tilbud.

Indkomne tilbud behandles fortroligt, indtil salg har fundet sted.

Se udbudsvilkår for Løvbakkevej/Gullestrupvej.

Borgerservice på lokalbibliotekerne

Dette er en forsøgsordning, der som udgangspunkt fortsætter hele 2017 04. oktober 2016 - Bor du i Kibæk, Aulum og Vildbjerg, behøver du ikke at komme til Borgerservice i Herning, hvis du skal bestille et pas, kørekort, NemID eller have hjælp til Digital Post.

Du kan fremover spare turen til Herning og i stedet bestille en Borgerservice-tid på bibliotekerne i Kibæk, Aulum og Vildbjerg.

Det er et tiltag vi indfører for at servicere de borgere, som enten har fysisk svært ved at komme til Borgerservice i Herning eller har svært ved at nå at fange os i vores åbningstid. 

"Det er ret vigtigt, at borgerne bestiller tid inden, for det giver os en idé om hvor mange borgere vi skal hjælpe. Det her skal ses som et tilbud, så hvis der ikke kommer tidsbestillinger en torsdag, vil vi ikke sende medarbejdere ud på biblioteket. Det vil være spild af ressourcer, forklarer Eva Freidahl Graae."

Borgerservice vil på skift, i det omfang der er behov, besøge de tre lokalbiblioteker og hjælpe med pas, kørekort, NemID og Digital Post. 

Har du brug for hjælp på tidspunkter, hvor borgerservice ikke er til stede på biblioteket, kan du som noget nyt nu også spørge bibliotekets personale til råds.

De kan guide i basale ting som digital selvbetjening og informationssøgning. Du kan altså få hjælp til at melde flytning, lægeskift, ændring af forskudsopgørelse og meget mere. 

Læs mere og bestil tid

Nye åbningstider på genbrugspladserne

30. september 2016 - Fra 30. maj er der nye åbningstider på de fleste af genbrugspladserne i Herning Kommune.

Næste gang du skal på en af vores genbrugspladser, er det en god idé at tjekke de nye åbningstider. Vi har ændret på tiderne, så de passer bedre til vores kunders ønsker. 

På Nederkærgård i Herning vil der eksempelvis fremover være åbent 360 dage om året! - og på mange andre genbrugspladser kommer der også længere åbningstider. (Til gengæld åbner vi lidt senere for private på hverdage).

Du kan se åbningstiderne på din lokale genbrugsplads her.