Når du vil holde ferie

Skal du holde ferie? Find svar på typiske spørgsmål her.

Skal du have underskrevet et feriekort, kræver det personligt fremmøde i Borgerservice (Ydelseskontoret), og forud for dit besøg, skal du bestille tid.

Vi har obligatorisk tidsbestilling - husk at bestille en tid.

Med den nye ferielov bliver feriepenge først beskattet ved udbetalingen. Det sker sammen med de almindelige lønkørsler. Udbetalingen følger, om feriepengene er optjent ved en ansættelse på måneds- eller timeløn. 

For feriepenge optjent på månedsløn skal du søge senest den 10. i måneden for at få udbetalt feriepengene sidste hverdag i samme måned. 

For feriepenge optjent på timeløn skal du søge senest den 26. i måneden. Feriepengene bliver udbetalt senest den 17. i den efterfølgende måned. 

Søger du feriepenge over en måned før, du holder ferien, sker udbetalingen tidligst en måned før første feriedag.


På borger.dk kan du finde svar på rigtig mange spørgsmål angående dine feriepenge. Du kan eksempelvis beregne din ferie, se dine feriepenge og få råd til, hvad du skal gøre, hvis din arbejdsgiver ikke vil udbetale dine feriepenge.

Læs mere om udbetaling af feriepenge på borger.dk.


På borger.dk kan du finde informationer om, hvad der gælder for dig. Regler afhænger af, om du er lønmodtager, fleksjobber eller noget helt tredje.

Du kan også finde informationer om lockout og strejke.

Læs mere om din ret til ferie på borger.dk.

 


En feriehindring er når du ikke har mulighed for at holde din ferie, og i en sådan situation kan du måske få feriepengene udbetalt alligevel eller få udskudt ferien.

Læs mere om feriehindring på borger.dk.


Kontaktinfo

Feriepengeinfo
Feriepengeinfo.dk 
Tlf.: 70114242

Lønservice
Torvet 5
7400 Herning
Tlf.: 96282828
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail